שאלות ותשובות

בזלת

שאלות ותשובות

ההשפעות המדווחות של שימוש בקנאביס רפואי משתנות מאוד בין המטופלים. אדם אחד עשוי להרגיש נינוח ורגוע, בעוד שאדם אחר עלול לחוש חרדה ובחילה. ההשפעות של צריכת קנאביס רפואי תלויות בגורמים רבים, כגון: ריכוז חומרים פעילים, ניסיון קודם, השפעת הסביבה, גורמים גנטיים (למשל, כמה מהר THC מתפרק בגוף), צריכת תרופות אחרות ועוד…

אם ההשפעה חזקה מידי, זה יכול להוביל לחרדה ותחושה של ‘חוסר שליטה’.

ריכזנו עבורכם מספר המלצות להתגבר על תופעות אלה:

  •  שתייה מרובה של מים להפחתת תחושת היובש
  •  אכילה או שתייה של פרי הדר – מכילים את הטרפן לימונן להפחתת חרדה
  •  להריח גרגירי פלפל שחור – מכיל את הטרפן בטא-קריופילן המגביר את בהירות המחשבה
  • אכילת צנוברים, פסטו או סלט עם עשבי תיבול כגון: כוסברה, פטרוזיליה, רוזמרין, זעתר – צמחי תבלין אלו עשירים בטרפנים רבים המאזנים את ההשפעה
  •  שילוב של CBD מפחית ומאזן חלק תופעות הלוואי של THC
  • מקלחת קרה – תוביל לתחושת רעננות ויכולה לעזור למטופל להחזיר לעצמו את השליטה
  • פעילות יצירה ואומנות תעזור בהסחת הדעת
  •  הליכה, טיול קצר, הזזת הגוף, יכולים לעזור לווסת את לחץ הדם
  •  האזנה למוסיקה שאתם אוהבים, צפייה בסרטים מצחיקים לשיפור מצב הרוח
  • שיחה עם אדם קרוב יכולה להרגיע ולסייע לתחושת ביטחון
  •  לעשות כמה תרגילי נשימה או יוגה להרגעה
  •  מנוחה / שינה והרגעת הגוף והנפש

והכי חשוב… להיות בידיעה ברורה שעוד מעט התחושה תעבור והיא זמנית בלבד ‼

פירות הדר, כמו תפוזים ולימונים, מכילים טרפן הנקרא לימונן Limonene, הוא בעל ניחוח לימוני ונספג במהירות בגוף.
הלימונן ידוע בסגולותיו כגון: הרגעה, הרפיית שרירים, הפחתת חרדה וסיוע בהורדת ההשפעה הפסיכואקטיבית של חומר פעיל בקנאביס הנקרא THC.

ניתן לאכול את הפרי בשלמותו או לסחוט ולשתות אותו כמיץ מרענן.
וכך תוכלו ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של הפרי, לאזן את רמות הסוכר ואת היובש בפה הנגרם לעיתים מצריכת קנאביס.

בספרות העולמית לא מדווח אף מקרה של מנה קטלנית או מוות כתוצאה משימוש בקנאביס, אך אין זה אומר שמנת יתר אינה מזיקה.

סימנים למנת יתר עשויים לכלול בלבול קיצוני, חרדה, פרנויה, פאניקה, קצב לב מהיר, אשליות או הזיות, לחץ דם מוגבר, בחילה או הקאות קשות במקרים מסוימים. תגובות אלו יכולות לגרום לפציעה לא מכוונת, נפילה או הרעלה.

במקרים קיצוניים יש לגשת לקבלת טיפול רפואי ולהביא לרופא את אריזת הקנאביס.

שימוש באלכוהול וקנאביס באותו זמן עלול לגרום להשפעה מצטברת ותגובה לא רצויה יותר מאשר בעת שימוש אחד או לבד.


שימוש בקנאביס וטבק בו זמנית עלול גם להוביל לחשיפה מוגברת לכימיקלים מזיקים,


גרימת סיכונים גדולים יותר לריאות ולמערכת הלב וכלי הדם. בנוסף לא מומלץ לערבב יחד באותה גלילית מכיוון שריכוז החומרים הפעילים ישתנה וטמפרטורת הבערה של טבק וקנאביס שונה ועלולה להפריע לאפקט הרפואי.


כמו כן, צריך להיות מודעים לכך שקנאביס עשוי לשנות את אופן הפעולה של תרופות מרשם. תמיד רצוי לדבר עם הרופא או צוות רפואי על כל התרופות שנוטלים.

משקל גלילית בודדת של חברת בזלת הינו כ-0.5 גרם. בגלל תהליכי היצור המורכבים היכולים לנבוע כתוצאה מכך מתייחסים למשקל הכולל של הקנאביס בחבילה. משקל הקנאביס הכולל בחבילה של גליליות מגולגלות עומד על 10 גרם. לכן בכל חבילה ישנם בין 20-22 סיגריות מוכנות במשקל כולל של 10 גרם.

כאשר גורסים פרחים במכשיר ביתי נגרסים  לא רק את פרחים של הקנאביס, אלה גם הגבעולים, הזרעים ועוד. בנוסף, בדפנות המכשיר יש לרוב שאריות של שרף המכיל את החומרים הפעילים.

בחברת בזלת, בתום תהליך הגריסה נותרים פרחים בלבד ללא הגבעולים ותוצרי לוואי אחרים, מה שיוצר משקל חומר נקי בכ-10% יחסית לתפרחות שלמות. כל החלקיקים בגודל אחיד המתאים למילוי גליליות או שימוש במכשירי אידוי.

בנוסף, כל השרף והחומרים הפעילים שבו נשארים בתוך התערובת הגרוסה הניתנת לבדיקה מדויקת יותר.

שימוש הקנאביס דרך אכילה (דרך מערכת העיכול) הוכח במחקרים כיעיל פחות.

הספיגה במערכת העיכול איטית ביחס למתן תת לשוני או עישון ושונה מאדם לאדם בהתאם לקצב חילוף החומרים המשתנה עם הגיל או הגנטיקה האישית.

החומרים הפעילים מתפרקים בכבד לפני הספיגה למחזור הדם ומידת ההשפעה הרפואית שלהם קטנה באופן משמעותי.

מומלץ לטפטף את השמן מתחת ללשון (למרות טעמו המר במקצת). ספיגה תת לשונית יעילה ומהירה יחסית כאשר רוב החומרים הפעילים נספגים לכלי דם אשר אינם עוברים ישירות דרך הכבד בשלב ראשון.

במקרים קשים של חוסר שיתוף פעולה מצד ילדים או מטופלים סיעודיים ניתן לטפטף על כפית עם ממרח שומני (דוגמת ממרח שוקולד, יוגורט, מעדן וכדומה), כאשר המטרה שטיפות שמן הקנאביס יישארו ויספגו בחלל הפה. ישנה אפשרות למרות את השמן על בין הלחי לחיך וכך למנוע אפשרות לירוק את טיפות.

מתוך ניסיון רב שנים בחברה המטופלים מתרגלים לטעם במשך הזמן.

לפי המחקרים בעולם שימוש תכוף וממושך בקנאביס הינו בעל פוטנציאל לפיתוח תלות פיזית ונפשית (התמכרות). בקרב אלו שהחלו שימוש בגיל העשרה עתידים לפתח תלות בסטטיסטיקה של אחד לשישה (משתמשים מבוגרים היחס הינו 1 ל 10).
התמכרות מאופיינת בקיום תלות גופנית הכוללת תסמיני גמילה בהיעדר מחד וכמיהה לסם מאידך.
למרות הפוטנציאל הלא גבוה, יש לשים לב אם מופיעים סימנים אלה.

בנוסף, יש לשים לב לתופעת הסבילות .

כמעט כל חומר הנצרך בכמויות גדולות לאורך זמן ומפר את האיזון בגוף גורם להגדלת מספר הקולטנים לחומר זה, וצורך בהעלאת מינון וריכוז כדי להגיע להשפעה הרצויה. המוח נוטה לפתח סבילות לחומר ולחסום את השפעתו.

לפי מחקרים אחרונים, בתום שימוש בקנאביס ותוך זמן קצר יחסית כמות הקולטנים חוזרת לרמה הבסיסית שלפני השימוש, כך שבמקרים של התפתחות סבילות והגעה לריכוזים גבוהים ניתן לרדת בהדרגה במינונים, להפסיק שימוש לתקופה מסוימת ולאחר מכן להתחיל כמטופלים חדשים.

יש להבדיל בין סיום ההשפעה הנמשכת כ 6-8 שעות ובין הפינוי הסופי שניתן לניתור בבדיקות המעבדה. פינוי הקנאביס מהגוף:

אחוז ניכר (80-90%) מהחומר הפעיל,  (ה THC- ותוצרי הפירוק שלו) מתפנים מהגוף תוך כ-5 ימים למשתמשים של מעל 4 פעמים בשבוע או יותר וכ-3  ימים לאחר שימוש חד פעמי. רובו מופרש דרך מערכת העיכול, וכ-20 אחוז דרך השתן. פינוי מהגוף של כלל הקנבינואידים ותוצרי הפירוק הניתנים לניתור בבדיקות  מתרחש עד 21 ימים לאחר הצריכה כרונית וממושכת.

כדאי להפסיק את השימוש בקנאביס בתהליך המבוסס על הפחתה הדרגתית עד לסיום מוחלט.

הפסקת השימוש לאחר טיפול ממושך עלולה להתבטא בתסמיני גמילה הכוללים: אי שקט, עצבנות, דיכאון, סף גירוי נמוך, קשיי ריכוז, כאבי ראש, חוסר שינה או הפרעות בתיאבון. כמו כן עלולה להופיע אף תחושת כמיהה לקנאביס.

בדיוק כמו בתחילת השימוש, גם כאן יש לתכנן את תהליך ההפסקה ההדרגתית כדי למנוע תופעות אלו.

האמת היא שאין עדיין מספיק מידע. החומרים הפעילים של קנאביס (THC) עוברים לשליה ולחלב אם. THC מאוחסן לפרק זמן מסוים ברקמות השומן וכך שגם אם הפסקת להשתמש עדיין תתכן חשיפת התינוק או העובר לרמות קטנות של THC. המידע על השפעות על העובר או התינוק מוגבל ביותר ולכן מומלץ להימנע ככל האפשר משימוש בקנאביס בתקופת הריון או הנקה.

פתח צ'אט
צריכים עזרה?
היי כאן צוות בזלת,
נשמח לעזור לכם בוואטסאפ.